Välkommen

 

The Independent Living Institute has many more documents in English

Independent Living Institute (ILI) vill vara den svenska och europeiska Independent Living-rörelsens tankesmedja. Vi utvecklar lösningar för självbestämmande, självrespekt och värdighet och försöker påverka socialpolitiken i den riktningen.

 

Vi är en privat stiftelse utan vinstintresse som drivs och kontrolleras av personer med funktionshinder. Senaste årsberättelsen >>

Vi driver ett virtuellt bibliotek, interaktiva webbtjänster, förstudier och projekt. Vi är experter på att ta fram och driva pilotprojekt för kontantstöd som främjar brukarnas valmöjlighet och livskvalitet när det gäller personlig assistans, anpassade taxibilar i reguljärtrafik och hjälpmedel.

Vår tjänst Assistanskoll hjälper assistansberättigade, anhöriga och personliga assistenter att jämföra anordnare av personlig assistans med varandra. Här hittar du information om tjänsternas innehåll, villkor, kostnader,  lönenivåer och kollektivavtal.

Utan tillgänglighet ingen demokrati

TA PLATSIndependent Living Institute deltar med stöd av STIL i TA PLATS! på Kulturhuset i Stockholm - ett projekt om tillgänglighet.  ILI ordnar under 29 maj – 2 juni en serie evenemang:
• konsert  med Johnny Crescendo, ADAPT,
• konferens om tillgänglighet som förutsättning för demokrati,
• seminarium om Stockholm – världens tillgängligaste huvudstad 2010?
• workshop för tillgänglighetsaktivister.

Fri entré men utrymmet är begränsat.  Läs programmet och anmäl dig!